Izuzetni rezultati – siguran i stabilan rast poslovanja Union banke
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Izuzetni rezultati – siguran i stabilan rast poslovanja Union banke

Izuzetni rezultati – siguran i stabilan rast poslovanja Union banke

Union banka d.d. Sarajevo, kao jedina komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu, u kontinuitetu uspješno posluje i ostvaruje značajan rast u svim bitnim segmentima poslovanja.

„2019. godinu Union banka je završila sa ukupnom aktivom od preko 800 miliona KM, ostvarila rast kreditnog portfolija od 30 posto i kamatonosne aktive od 50 posto, što su višestruko veći pokazatelji od prosjeka bankarskog tržišta i čine Union banku jednom od najbrže rastućih banaka u BiH. Izuzetan kvalitet plasmana i visok koeficijent adekvatnosti kapitala ukazuju na sigurno i stabilno poslovanje. U posljednjoj deceniji aktiva Banke se povećala za preko 600 miliona KM odnosno za 379 posto, portfolio plasmana uvećan je za 604 posto, a depoziti su ostvarili rast od 516 posto. Izgrađena je savremena bankarska infrastruktura i modernizirana poslovna mreža, tako da 65. godišnjicu poslovanja dočekujemo kao najveća banka u domaćem vlasništvu. Ovo su izuzetni rezultati poslovanja jer ne tako davno, Banka je zaostajala u tržišnoj utakmici i bila na začelju bankarskog sektora.

Ostvarivanje dobiti je isključivo u funkciji nastavka razvoja Banke i mogućnosti pružanja što povoljnijih uslova kreditiranja i dostupnosti bankarskih usluga, putem kojih doprinosimo razvoju domaće privrede i stvaranju boljih uslova života za građane.

Podrška većinskog vlasnika Federalnog ministarstva financija, odnosno Vlade FBiH nastavljena je i u 2019. godini, a posebno ističemo kreditnu liniju – stambeni krediti za mlade – koja je po drugi put uspješno realizirana.

U 2020. godini nastavljamo sa ovom kreditnom linijom uz nove, do sada neviđene pogodnosti u bankarskoj ponudi, a sve u cilju zadržavanja mladih u našoj zemlji. S druge strane, Banka obavljajući zahtjevne poslove trezorske i transakcijske banke Vlade Federacije BiH, omogućava značajne uštede u budžetu Federacije BiH.

Koristimo priliku da se zahvalimo klijentima na ukazanom povjerenju, te radnicima Banke na zalaganju bez kojih ostvarenje ovih rezultata ne bi bilo moguće“, izjavio je predsjednik Uprave Union banke, Vedran Hadžiahmetović.