Posjeta Union banci povodom Svjetskog dana štednje: Edukacija od najmlađeg uzrasta
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Posjeta Union banci povodom Svjetskog dana štednje: Edukacija od najmlađeg uzrasta

Posjeta Union banci povodom Svjetskog dana štednje: Edukacija od najmlađeg uzrasta

Svjetski dan štednje bio je razlog za posjetu učenica i učenika drugog razreda Osnovne škole “Isak Samokovlija” poslovnici Union banke u Ferhadija ulici u Sarajevu.
Kroz edukativno i zabavno predavanje zvaničnika ove banke, učenici su imali priliku da nauče više o odgovornom raspolaganju novcem, kako da daju prioritet potrebama nad željama, kako da stvore naviku štednje, ali najvažnije od svega, razgovarali su i o tome kako se novcem može pokazati i humanost, te pomagati onima kojima je potrebno, kroz učestvovanje u dobrotvornim akcijama.

Ova posjeta bila je korisna i sa aspekta nastavnog plana i programa, obzirom da su se učenici i kroz praktičan primjer upoznali sa zanimanjem bankara, kao i procesom rada u jednoj finansijskoj instituciji.
Za male posjetioce Union banka je pripremila i poklone, a što ih je posebno obradovalo.
Union banka tradicionalno obilježava 31. oktobar i na taj način doprinosi razvoju finansijske pismenosti od najmlađeg uzrasta.

Svjetski dan štednje obilježava se u sjećanje na Prvi međunarodni kongres štedioničara koji je održan prvi put 1924. godine u Milanu i posvećen je promicanju i jačanju svijesti javnosti o važnosti štednje za savremenu ekonomiju i lične potrebe svakog pojedinca.