DOMAĆE BANKE U BH MREŽI BANKOMATA BESPLATNO PODIZANJE GOTOVINE NA VIŠE OD 150 BANKOMATA U BIH
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
DOMAĆE BANKE U BH MREŽI BANKOMATA BESPLATNO PODIZANJE GOTOVINE NA VIŠE OD 150 BANKOMATA U BIH

DOMAĆE BANKE U BH MREŽI BANKOMATA BESPLATNO PODIZANJE GOTOVINE NA VIŠE OD 150 BANKOMATA U BIH

Sarajevo, 13. juli/srpanj 2017. – Pet bosanskohercegovačkih banaka: Union Banka, Bosna Bank International (BBI), ASA Banka, Vakufska banka i Privredna banka Sarajevo (PBS), omogućile su svojim klijentima besplatno podizanje novca na više od 150 bankomata širom BiH.

BH Mreža bankomata treća je po veličini u odnosu na broj dostupnih bankomata u Bosni i Hercegovini i omogućava klijentima navedenih banaka, vlasnicima debitnih kartica VISA, Maestro i MasterCard, podizanje novca bez naknade na bankomatima banaka članica BH Mreže.
 
BH Mreža se dodatno proširila nakon što je prošle godine došlo do pripajanja Moja Banka d.d. Sarajevo Investiciono-komercijalnoj banci d.d. Zenica, čime je nastala ASA Banka d.d. Sarajevo, koja je preuzela članstvo u BH Mreži. Na taj način došlo je do povećanja broja bankomata, što ide u prilog svim klijentima ovih 5 domaćih banaka.
 
„Objedinjavanjem bankomata naših pet banaka u BH Mrežu, omogućili smo lakši pristup novčanim sredstvima građanima BiH na cijeloj teritoriji naše zemlje. Korisnici debitnih kartica domaćih banaka mogu besplatno podizati novac na više od 150 bankomata u BiH, što značajno olakšava njihove finansijske transakcije. U odnosu na druge bankarske grupacije u BiH, BH Mreža nalazi se na trećem mjestu po veličini, što naše članice čini najpristupačnijim bankama za svoje klijente, bilo kada i bilo gdje", istakli su predstavnici Union Banke, BBI, ASA Banke, Vakufske banke i PBS banke.