JEDINSTVENA PONUDA STAMBENIH KREDITA BEZ PLAĆANJA RATA DO KRAJA 2017. I UZ FIKSNU KAMATNU STOPU
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
JEDINSTVENA PONUDA STAMBENIH KREDITA BEZ PLAĆANJA RATA DO KRAJA 2017. I UZ FIKSNU KAMATNU STOPU

JEDINSTVENA PONUDA STAMBENIH KREDITA BEZ PLAĆANJA RATA DO KRAJA 2017. I UZ FIKSNU KAMATNU STOPU

Sarajevo, 25. aprila 2017. – Union banka i ove godine donosi jedinstvenu akcijsku ponudu stambenih kredita čija je posebna pogodnost odgoda u plaćanju, a koja se ogleda u oslobađanju plaćanja mjesečnih rata do kraja 2017. godine, za sve klijente koji realizuju stambeni kredit za vrijeme trajanja akcije.

Ujedno, Union banka je dodatno snizila kamatne stope na stambene kredite. Nominalna kamatna stopa je već od 3,99 posto uz efektivnu kamatnu stopu od 4,92 posto, koja je izračunata na iznos kredita od 50.000 KM, sa rokom otplate od 60 mjeseci. U izračun efektivne kamatne stope uključena je naknada za obradu kredita u iznosu od jedan posto od iznosa kredita, trošak kupovine mjenica, trošak ovjere dokumentacije, trošak osiguranja nekretnine i ostali troškovi konstituisanja hipoteke.

Za razliku od drugih ponuda na tržištu, bitno je naglasiti i da je kamatna stopa Union banke fiksna tokom cijelog otplatnog perioda kredita.

„Union banka je značajnim snižavanjem kamatne stope za stambene kredite u 2016. godini napravila pravu malu revoluciju u oblasti stambenog kreditiranja, te potaknula i druge da idu našim putem. I u 2017. pored niske kamatne stope koja je fiksna tokom cijelog otplatnog perioda kredita, odlučili smo građanima ponuditi i dodatni benefit. Svjesni činjenice da je odluka o kupovini stambene jedinice jedna od najbitnijih u životu, a koju građani ne donose lako, odlučili smo im pomoći da na neki način „stanu na noge" u prvim mjesecima života u svom novom domu. Stoga smo mi u Union banci donijeli odluku da sve one koji realizuju stambeni kredit za vrijeme trajanja akcije, oslobodimo plaćanja mjesečnih rata po kreditu do kraja 2017. godine. Na ovaj način, nastojimo kontinuirano zadovoljavati potrebe naših klijenata, koji nas prepoznaju kao najpouzdanijeg partnera za rješavanje stambenog pitanja.", rekao je Edis Ražanica, direktor Sektora za poslovanje sa klijentima i podršku prodaji u Union banci.

U Union banci naglašavaju da je ova ponuda stambenih kredita nastavak provođenja poslovne politike i čvrstog opredjeljenja Banke da svojim djelovanjem na tržištu doprinese unapređenju života građana, pomažući u rješavanju jednog od najznačajnijih egzistencijalnih pitanja, vlastitog doma.