Sjedište Union banke d.d. Sarajevo na novoj lokaciji
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Sjedište Union banke d.d. Sarajevo na novoj lokaciji

Sjedište Union banke d.d. Sarajevo na novoj lokaciji

Sarajevo, 02. mart 2018. – Sjedište Union banke d.d. Sarajevo, od 2018. godine je na novoj lokaciji u ulici Hamdije Kreševljakovića 19, u sarajevskom naselju Skenderija.

 Nova zgrada sjedišta u potpunosti je adaptirana i prilagođena potrebama savremenog bankarstva. Kao jedina komercijalna banka sa većinskim državnim vlasništvom u FBiH, Union banka je u prethodnim godinama zabilježila značajan rast i najveća je banka u većinskom domaćem vlasništvu.

 „Preseljenje u novu poslovnu zgradu predstavlja još jedan korak u sprovedbi strategije Union banke i ispunjavanju ambicioznih planova jedne od najbrže rastućih banaka na BiH tržištu. Novi prostori su u potpunosti prilagođeni za rad i poslovanje banke, nabavljena je najsavremenija tehnička oprema koja će omogućiti pružanje kvalitetnih bankarskih usluga postojećim, ali i svim novim klijentima Union banke", izjavio je Vedran Hadžiahmetović, predsjednik Uprave Union banke.

U skladu sa misijom i korporativnim vrijednostima Union banke, koje su između ostalog usmjerene i na društveno odgovorno poslovanje i pomoć zajednici u kojoj radi, umjesto svečanosti povodom otvorenja nove zgrade, Uprava Union banke donijela je odluku da sredstva preusmjeri za pomoć ustanovama koje u Federaciji BiH brinu o starijim i nemoćnim osobama. U saradnji sa Mrkulić Company d.o.o., namještajem i krevetima opremljen je dio smještajnih kapaciteta Gerontološkog centra u Sarajevu, Doma za stara lica u Zenici i dvije lokacije Centra za stara i iznemogla lica/osobe u Mostaru, čime su poboljšani uvjeti za boravak u ovim ustanovama.

Važno je i istaknuti da je na poslovima adaptacije i rekonstrukcije nove zgrade učestvovalo više od 20 bh. kompanija, čime se direktno podržala privreda u BiH, posebno građevinski sektor.

Glavni projektant je bila firma IPSA Institut d.o.o. Sarajevo, a voditelj kompletnog projekta rekonstrukcije zgrade gdin Samir Serdarević.

 Union banka je na novoj lokaciji, za sve postojeće i nove klijente, pripremila mnogobrojne proizvode i usluge uz odobravanje i realiziranje potrošačkih gotovinskih kredita u periodu od 01.03. – 01.05.2018.godine bez naknade.