U UNION BANCI ODRŽAN OGLEDNI ČAS SREDNJE ŠKOLE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE IZ SARAJEVA
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
U UNION BANCI ODRŽAN OGLEDNI ČAS SREDNJE ŠKOLE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE IZ SARAJEVA

U UNION BANCI ODRŽAN OGLEDNI ČAS SREDNJE ŠKOLE ZA SAOBRAĆAJ I KOMUNIKACIJE IZ SARAJEVA

Sarajevo, 28. novembar 2017. godine – Jučer je u poslovnici Union banke u Sarajevu održan ogledni čas učenika III 1 b razreda Srednje škole za saobraćaj i komunikacije iz predmeta Ekonomska matematika, kojeg pohađaju kod Vildane Čelić, profesorice ekonomske grupe predmeta u ovoj školi.

Tokom oglednog časa čija je tema bila „Kratkoročni potrošački kredit i obračun kamate", učenici su najprije prezentirali savladana teoretska znanja iz predmeta Ekonomska matematika, a potom su kroz zanimljiv igrokaz vrlo slikovito prikazali cjelokupan proces realizacije kratkoročnog nenamjenskog kredita, od same aplikacije pa do isplate novčanih sredstava. Učenici su pripremili i prigodan pano na kojem su za sebe, ali i naredne generacije učenika svoje škole na kreativan način predstavili bankarsko poslovanje, krediti, obračun kamate i sl.

„Union banka je prepoznala inovativnost Srednje škole za saobraćaj i komunikacije na čelu sa profesoricom Vildanom Čelić i rado smo pristali da budemo sponzori ovog oglednog časa, uz nadu da ćemo na ovaj način doprinijeti unapređenju obrazovnog procesa. Veliko nam je zadovoljstvo da smo kroz ovaj projekat omogućili učenicima da jedan redovni čas u nastavnom procesu realizuju u stvarnom okruženju, te da im se na taj način približi ono što uče u školi. Oni će vrlo brzo postati radno-sposobni građani BiH i ovo je bila prilika da pošaljemo poruku mladim ljudima da želimo ulagati u njihovu budućnost. Nadamo se da će upravo ovo iskustvo praktične nastave u Union banci opredijeliti neke od ovih učenika da svoju karijeru planiraju upravo u bankarskom sektoru", istaknula je Suzana Omeragić, direktorica marketinga Union banke.


Profesorica Vildana Čelić zahvalila se Upravi i uposlenicima Union banke što su omogućili učenicima sticanje praktičnih znanja i održavanje oglednog časa u prostorijama i ambijentu Banke.

„Ovaj čas je imao za cilj da spoji teoriju i praksu i da u tom smislu obogati iskustvo učenika. Oni su svoja znanja iz Ekonomske matematike primijenili u realnom sektoru, što je zapravo i krajnji cilj svake obrazovne institucije. Učenici su pokazali izuzetno znanje jer su usvojeno gradivo iz oblasti bankarstva povezali sa ostalim ekonomskim naukama kao što su finansije, marketing, informacione tehnologije, poslovno pravo i grafički dizajn, te su jedinstvenim primjerom odglumili bankare i proces podizanja kredita.

Ovo je prvi put da je "učionica” iz poznatog ambijenta škole preseljena u stvarni prostor. Ogledni čas je održan van školskih okvira, u samom srcu banke, u toku radnog vremena, te je kao takav, zaista jedinstven.", kazala je profesorica Čelić.

Oglednom času su pored učenika, profesora i direktorice Srednje škole za saobraćaj i komunikacije, prisustvovali i predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo.