Učenici Srednje ekonomske škole na praktičnom času u poslovnici Union banke
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
Učenici Srednje ekonomske škole na praktičnom času u poslovnici Union banke

Učenici Srednje ekonomske škole na praktičnom času u poslovnici Union banke

U poslovnici Union banke u sarajevskom naselju Grbavica, održan je praktični čas učenika prvog razreda Srednje ekonomske škole iz predmeta Bankarsko poslovanje, kojeg pohađaju kod profesorice Alme Karamujić.

Tokom ovog, za učenike izuzetno zanimljivog časa, uposlenici Ekspoziture Grbavica su učenicima objasnili osnove platnog prometa i različitih finansijskih transakcija koje se obavljaju u banci, te na praktičan i pojednostavljen način pojasnili cjelokupan proces realizacije kreditnog proizvoda, od same aplikacije pa do isplate novčanih sredstava.

„Ono što su učenici učili u teoriji, danas su imali priliku da vide kako to izgleda u praksi, a što će im mnogo značiti u daljnjem školovanju. Zahvaljujemo se Union banci što su nam omogućili da jedan redovni čas u nastavnom procesu realizujemo u stvarnom poslovnom okruženju.“, izjavila je prof. Alma Karamujić, profesorica na predmetu Bankarsko poslovanje u Srednoj ekonomskoj školi u Sarajevu.

Iz Union banke su saopštili da ova banka, kao društveno-odgovorna institucija i jedina u većinskom državnom vlasništu ima dodatnu obavezu da podrži ovakve inicijative koje imaju za cilj unapređenje obrazovnog procesa. „Bilo nam je zadovoljstvo da smo učenicima Srednje ekonomske škole kroz primjere iz prakse približili sve one oblasti koje obrađuju na redovnoj nastavi. Vrlo brzo, oni će postati radno sposobni građani BiH i nadamo se da će ih upravo ovo iskustvo praktične nastave opredijeliti da svoju karijeru planiraju u bankarskom sektoru“, istaknula je Suzana Omeragić, voditeljica Odjela za marketing i komunikacije Union banke.