UNION BANKA: USPJEŠNI POSLOVNI REZULTATI I U 2016.
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
UNION BANKA: USPJEŠNI POSLOVNI REZULTATI I U 2016.

UNION BANKA: USPJEŠNI POSLOVNI REZULTATI I U 2016.

Sarajevo, 15. mart 2017. - Kontinuitet jačanja Union banke i razvoja poslovanja nastavljen je i u 2016. godini. Union banka Sarajevo zabilježila je pozitivan poslovni rezultat i rast u svim segmentima poslovanja. Zahvaljujući dinamičnom rastu ukupnih plasmana (35,4 posto) i depozita (10,8 posto) te ukupne aktive čija vrijednost prelazi pola milijarde KM, Union banka je postala najveća banka sa većinskim domaćim kapitalom.

„Uspješno poslovanje, u skladu sa dugoročnim strateškim ciljevima, nastavljeno je i u protekloj godini. Postignuti rezultati naročito su značajni ako se uzme u obzir poslovno okruženje, konkurencija i druge promjene koje imaju efekte na poslovanje banaka u BiH. Union banka je sada uspješna komercijalna banka u većinskom državnom vlasništvu. 

Aktivan pristup upravljanju, povjerenje koje rezultira povećanjem broja klijenata i podrška većinskog vlasnika, otvara nove mogućnosti. Vjerujemo da je Union banka odličan primjer korištenja domaćih potencijala", istaknuo je Vedran Hadžiahmetović, direktor Union banke.

Savremeni poslovni model i profiliranje banke rezultirali su povjerenjem građana i privrednika.

Broj klijenata koji koriste standardne usluge Union banke raste svakodnevno. Istrovremeno, u oblastima transakcijskog bankarstva, brojne institucije prepoznaju Union banku kao pouzdan servis za obavljanje velikog broja transakcija.

„Uvažavajući potrebe razvoja poslovanja te rast broja klijenata, Union banka će u 2017. godini značajno investirati u razvoj infrastrukture i povećanje kapaciteta. Također, u pripremi su i brojne nove usluge i pogodnosti za naše klijente. Već sada možemo tvrditi da će 2017. godina biti najbolja godina za klijente Union banke„, naglasio je Hadžiahmetović.