UNION BANKA PARTNER PODRŠKE SUMMIT100 BIZNIS LIDERA JUGOISTOČNE EVROPE
Lokacija poslovnica i bankomata
POSLOVNICE I BANKOMATI
Kalkulator kredita
KREDITNI KALKULATOR
Konvertor valuta
KONVERTOR VALUTA
Kursna lista
KURSNA LISTA
Kontakti
KONTAKTI
Poslovnice i bankomati Kreditni kalkulator Konvertor valuta Kursna lista Kontakti
UNION BANKA PARTNER PODRŠKE SUMMIT100 BIZNIS LIDERA JUGOISTOČNE EVROPE

UNION BANKA PARTNER PODRŠKE SUMMIT100 BIZNIS LIDERA JUGOISTOČNE EVROPE

Union banka je kao partner i sponzor podržala održavanje Summit100 biznis lidera jugoistočne Evrope, koji je održan 27. i 28. maja u Sarajevu. Radi se o petom susretu najistaknutijih privrednika i biznis lidera Suumit100 biznis lidera jugoistočne Evrope okupio je na jednom mjestu najistaknutije privrednike i biznis lidere, kao i predsjednike država iz naše regije. Tema ovogodišnjeg skupa bila je poboljšanje ekonomskih prilika te regionalna saradnja kroz prepoznavanje potencijala na područjima turizma, infrastrukture, transporta i logistike, hrane i pića, ICT-a i energetike.

U radu Suumit100 biznis lidera jugoistočne Evrope učestvovali su  Vedran Hadžiahmetović, direktor Union banke i Jasmin Mahmuzić, izvršni direktor za prodaju Union banke.

„Drago nam je da smo kao partneri podržali održavanje ovako značajnog skupa biznismena kao što je Suumit100 biznis lidera jugoistočne Evrope.  Naše učešće u radu Summit100 smatramo izuzetno korisnim za Union banku. Bila je to prilika da se iz prve ruke upoznamo sa najnovijim trendovima poslovanja u regionu jugoistočne Evrope, aktuelnostima u poslovanju bankarskih i drugih sektora. Ujedno, imali smo priliku upostaviti kontakte i uvezati se sa biznis liderima iz našeg regiona, razmijeniti iskustva, mišljenja, porazgovarati o nekim mogućnostima saradnje. Suumit100 je ponudio sve to i moram naglasiti da njegovo održavanje smatramo veoma značajnim kako za poslovne ljude iz BiH, tako i za naš grad i našu državu", istaknuo je Hadžiahmetović.

Summit100 prisustvovalo je oko 100 najistaknutijih poslovnih lidera jugoistočne Evrope, koji su učestvujući u radu okruglih stolova grupiranih prema ekonomskim sektorima, razgovarali o preprekama i mogućnostima saradnje u regiji. Ideje o tome kako unaprijediti saradnju u regiji u ovim sektorima predstavljene su na plenarnom panelu predsjednika zemalja jugoistočne Evrope.

Tokom dvodnevnog zasjedanja Suumit100 bavio se ključnim pitanjima i  perspektivama jačanja konkurentnosti nacionalnih ekonomija zemalja pojedinačno, ali i konkurentskog potencijala cijele jugoistočne Evrope.